Portfolio Kunst van Petra

De portfolio betreft twee heel verschillende disciplines. In de eerste jaren is Petra voornamelijk bezig geweest met schilderen. Na haar verhuizing naar Workum en het voltooien van haar beeldhouwopleiding is zij vol aan de slag gegaan met beeldhouwen.

portfolio beelden steen

Beelden - per discipline

Beelden geeft u een overzicht van alle disciplines waar Kunst van Petra in werkt. Na haar opleiding heeft Petra direct haar scholing in praktijk gebracht en is zij volop aan de slag gegaan. In de voormalige werkplaats van Wonen Zuidwest Friesland, tegenwoordig Dynhus genaamd, heeft zij haar atelier. Het atelier is gevestigd in het mooie centrumvan Workum.

Naast het hakken in steen zijn er ook uitstapjes gemaakt naar brons, metaal, hout en uiteindelijk keramiek. Maar uiteindelijk werkt zij toch hoofdzakelijk in allerlei steensoorten.

Via onderstaande afbeelding springt u naar de betreffende pagina met een overzicht van geproduceerd werk.

portfolio schilderijen

Schilderijen - per discipline

In 2001 zette ze haar eerste streken met olieverf op het doek. Eindelijk had ze de creatieve werkvorm gevonden waarin ze zich volkomen thuis voelde. Haar eerste leraar Bennani uit Tiel bracht haar de basistechnieken bij. Er werd begonnen met schets-tekeningen die weer de basis vormt voor wat er uiteindelijk op het doek terecht moet komen.

Zij blijkt zich toch het beste thuis te voelen bij een realistische, gedetailleerde schilderstijl zoals ook wel blijkt uit onderstaande schilderijen die linken naar haar werk.

Na haar verhuizing naar Workum is het schilderen meer vervangen door het beeldhouwen.

Openingstijden
Kunst van Petra

15-juli-2024
Zondag 30 juni GESLOTEN
DagenTijden
Maandaggesloten
DinsdagAlleen op afspraak -- ☎ 0651344430
Woensdag12:00 - 17:00 uur
Donderdag
12:00 - 17:00 uur
Vrijdag12:00 - 17:00 uur
Zaterdag12:00 - 17:00 uur
Zondag * 12:00 - 17:00 uur in wintermaanden gesloten

* Vanaf oktober is de zondag gesloten.
Alleen gedurende de zomer periode ook op zondag geopend.