Kunst van Petra Kunstroute 9-10 september 2023

Kunstenaars op de Voorgrond: Kunst van Petra neemt deel aan de Kunstroute Workum op 9 en 10 september 2023

Het mooie stadje Workum, gelegen aan de Friese kust, zal ook in het weekend van 9 en 10 september 2023 weer een weekend vol kunst en cultuur ademen. Zoals ook in voorgaande jaren is er weer een kunstroute waar kunstenaars hun creatieve talenten zullen tentoonspreiden. Kunst van Petra is ook weer één van de adressen waar u kunt binnen lopen. De kunstroute maakt deel uit van het Uitfestival Workum en de Open monumenten dagen. We hopen dat het weer een inspirerende ervaring wordt voor zowel kunstenaars als kunstliefhebbers. Een niet te missen gebeurtenis voor iedereen die van kunst houdt.

Kunst van Petra

Ook tijdens de kunstroute zal ik bezig zijn met beeldhouwen. Ik vertel u graag hoe e.e.a. in zijn werk gaat en over de gebruikte techniek. Over diverse steensoorten van de beelden, keramiek en eventuele andere materialen.

U bent van harte welkom bij Kunst van Petra aan de Merk 17. Het atelier is gelegen midden in het gezellige centrum van Workum. Al ben ik druk aan het werk aan een beeld, dan neem ik toch graag tijd voor u om te vertellen over mijn werk.

20200917 120752000 iOS

Frans Berkhout – zaterdag 9 september

Frans Berkhout

Zaterdag 9 september zal Frans Berkhout bij mij aan het werk zijn. Frans is natuurlijk bekend om zijn zeer mooie schilderijen met de voor Frans kenmerkende lage horizon, de weidse lucht en één of enkele skûtsje-achtige schepen. Maar daarnaast is Frans ook graag bezig met etsen.

Etsen is een grafische kunsttechniek die wordt gebruikt om afbeeldingen te maken op een metalen plaat, meestal van koper, zink of staal. Etsen is een kunstvorm die vaardigheid en precisie vereist, omdat het maken van de krassen en lijnen op de plaat en het beheersen van de etsprocessen een grote invloed hebben op het uiteindelijke resultaat.

Frans Berkhout is op zondag gesloten.


Siete Koch – zondag 10 september

Zondag 10 september is Siete Koch bij mij aan het werk. U kunt zien hoe onder zijn handen het begin van een kunstwerk tevoorschijn komt. Het proces van het maken van keramiekbeelden kan variëren afhankelijk van de specifieke technieken en stijlen die de kunstenaar gebruikt.

Het vereist geduld, vakmanschap en vaardigheid om een keramiekbeeld te maken dat de visie van de kunstenaar tot leven brengt.

KvP-kunstroute-6-mei2017-KochPottery-Siete-aan-het-werk

De locaties

Een van de charmes van de Kunstroute Workum is de verscheidenheid aan locaties waar je kunst kunt bewonderen. Kunstenaars van diverse disciplines zullen hun werk presenteren in galeries, ateliers en musea door de hele stad. Of je nu van schilderijen, beeldhouwkunst, brons, keramiek, of andere kunstvormen houdt, je zult zeker iets vinden dat je aanspreekt. Eén van de prachtige aspecten van de Kunstroute Workum is dat het toegankelijk is voor iedereen, of je nu een doorgewinterde kunstliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar kunst. De diversiteit aan kunstvormen en de laagdrempelige sfeer maken het evenement geschikt voor alle leeftijden en interesses.

Kunst van Petra en alle deelnemende adressen aan de kunstroute met plattegrond
Nr 14 AD KLING is tijdens dit weekend gesloten!

Uitfestival Workum en Open Monumenten dagen

De Kunstroute Workum maakt deel uit van het bredere Uitfestival Workum, dat een scala aan culturele evenementen en activiteiten biedt. Naast kunstexposities kun je genieten van livemuziek, theater, en heerlijk eten en drinken. En dan zijn er ook nog Open Monumentendagen. Via de kunstroute loopt u ook langs historische gebouwen die nu hun deuren openen voor het publiek, die vaak anders gesloten blijven.

Conclusie

Op 9 en 10 september 2023 staat Workum in het teken van kunst en cultuur. De Kunstroute Workum biedt een uitstekende gelegenheid om je te laten inspireren door de creativiteit van getalenteerde kunstenaars en om te genieten van de levendige atmosfeer van het Uitfestival Workum. We hopen je te zien en samen met jou te genieten van de prachtige wereld van kunst en cultuur in Workum!

Openingstijden
Kunst van Petra

15-juli-2024
Zondag 30 juni GESLOTEN
DagenTijden
Maandaggesloten
DinsdagAlleen op afspraak -- ☎ 0651344430
Woensdag12:00 - 17:00 uur
Donderdag
12:00 - 17:00 uur
Vrijdag12:00 - 17:00 uur
Zaterdag12:00 - 17:00 uur
Zondag * 12:00 - 17:00 uur in wintermaanden gesloten

* Vanaf oktober is de zondag gesloten.
Alleen gedurende de zomer periode ook op zondag geopend.