Petra van Stam
Kunst kijken in Workum Flyer

Kunstroute Workum 2022 op 7 & 8 mei

Kunstroute Workum 2022 in Friesland: een onaangeboorde bron van creativiteit.

Komend weekend zaterdag 7 mei en zondag 8 mei kunnen we eindelijk weer als vanouds de kunstroute houden in Workum. Tussen 12:00-17:00 uur is iedereen weer van harte welkom.

Kunstroute Workum

We kunnen allemaal wel wat extra inspiratie gebruiken, en de Kunstroute in Workum Friesland is de perfecte plek om die te vinden. Dit unieke initiatief nodigt iedereen uit om komend weekend Workum te bezoeken en alle musea, galeries en ateliers te verkennen.

Wat is de Kunstroute Workum 2022 in Friesland?

De Kunstroute Workum is een initiatief vanuit Stichting Beeldenstad/Kunstkring dat kunstenaars uitnodigt om elkaar te ontdekken en met elkaar samen te werken in een regio die rijk is aan culturele diversiteit, geschiedenis en natuurschoon.

Bezoek de musea en ateliers in Workum.

De musea in Workum zijn een geweldige plek om meer te leren over het erfgoed van de regio, en er zijn genoeg opties om uit te kiezen. Warkums Erfskip heeft een rijke geschiedenis die ver teruggaat en is een geweldige plek om te beginnen. De collectie van het museum omvat voorwerpen uit de geschiedenis van het gebied, waaronder munten, gereedschap uit de Middeleeuwen, schilderijen, foto’s en nog veel meer. Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis is het zeker een bezoek waard. Het museum, dat is gevestigd in de Waag, laat zien hoe Workum in de loop van de tijd is veranderd. Het museum heeft ook in het voormalige stadhuis van Workum een dependance met tijdelijke tentoonstellingen gedurende het hele jaar. Nieuw is het gedeelte over de oorlogsroutes ‘Sporen van WOII.’
De tijdelijke tentoonstelling is Schilderijen van Piet Schoen.

Daarnaast is Workum ook voorzien van flink wat ateliers en galeries. Zie het kaartje onderstaand.
Loopt u dus gerust binnen tijdens de Kunstroute Workum. Bij de musea zult u entree moeten betalen, maar de ateliers zijn gratis te bezoeken. Bij Kunst van Petra wordt dagelijks gewerkt aan het vervaardigen van beelden. Daarnaast is er ook keramiek van haar hand en wordt er ook het nodige werk van de pottenbakker Siete Koch tentoongesteld.

Ga naar het Jopie Huisman Museum

Het Jopie Huisman Museum is een van de populairste musea in de omgeving. Het is een museum over het leven, werk en nalatenschap van Jopie Huisman, die een bekende schilder was in de 20e eeuw. Het museum biedt een unieke kijk op de kunstenaar en zijn leven. Afgelopen winter is er een flinke verbouwing geweest en is het heringericht.

Bottom Line

De Kunstroute Workum 2022 nodigt kunstenaars van alle rangen en standen uit om elkaar te ontdekken en met elkaar samen te werken in een regio die rijk is aan culturele diversiteit, geschiedenis en natuurschoon. Het eerste weekend van mei is altijd de start van het seizoen. Kunstroute Workum 2022 kan gelukkig dit jaar weer na alle Corona perikelen.

Kunstroute Workum mei 2022

Openingstijden
Kunst van Petra

11-juni-2024
DagenTijden
Maandaggesloten
DinsdagAlleen op afspraak -- ☎ 0651344430
Woensdag12:00 - 17:00 uur
Donderdag
12:00 - 17:00 uur
Vrijdag12:00 - 17:00 uur
Zaterdag12:00 - 17:00 uur
Zondag * 12:00 - 17:00 uur in wintermaanden gesloten

* Vanaf oktober is de zondag gesloten.
Alleen gedurende de zomer periode ook op zondag geopend.